5.5.2015 13.00

Savonlinnan seudun seurakunnilla lehti jo yhdeksän vuotta

Savo-Karjalan Hyvä Sanoma -lehden vastaava toimittaja Jarkko Malinen (vas.), ilmoitusmyyjä Liisa Hirvonen ja Savonlinnan helluntaiseurakunnan pastori Timo Ala-Vainio ovat tyytyväisiä lehtiyhteistyöhön. Kuva: Jani Alanko

Julkaisun tekeminen antaa seurakunnalle mahdollisuuden paitsi viedä evankeliumia, myös rakentaa suhteita alueen muihin toimijoihin.

Joukko Savonlinnan seudun vapaakristillisiä seurakuntia on yhdeksän vuoden ajan tehnyt 2–4 kertaa vuodessa kaikkiin alueen talouksiin jaettavan evankelioivan sanomalehden.

– Meillä on yhteinen näky: viemme sitä kaikille tärkeintä sanomaa, Savo-Karjalan Hyvä Sanoma -lehden vastaava toimittaja Jarkko Malinen toteaa.

Viime viikolla painosta saatiin historian ensimmäinen Savo-Karjalan Hyvä Sanoma, kun seurakunnat aloittivat yhteistyön Aikamedian kanssa.

Savo-Karjalan seurakuntien lehteä ideoi seurakunnista koottu 6–9 hengen toimitustiimi. Yhteensä lehteen tuottaa sisältöä muutama kymmenen toimittajaa. Malinen näkee suurena vahvuutena sen, että he edustavat eri ikäryhmiä ja molempia sukupuolia sekä eri seurakuntataustoja.

– Pidämme keväällä ja syksyllä suunnittelupalaverin, jossa lehden sisältö ja tekijät lyödään lukkoon. Juttuideoita ja haastateltavia on eri seurakunnista löytynyt hyvin, Jarkko Malinen kertoo.

Häntä motivoi ensisijaisesti hyvän sanoman kertominen uskosta osattomille.

– Täytyy pitää koko ajan mielessä lehden pääkohderyhmä, ja heitä täytyy arvostaa. Tärkeintä sisältöä ovat henkilökohtaiset todistuskertomukset. Tiimissämme on evankelistan kutsumuksen omakseen kokevia ihmisiä, ja olemme huomanneet, että sellainen voi myös kehittyä.

Lehdestä saatu palaute on yllättänyt myönteisyydellään lehden tekijät – ja erityisesti juttujen kohteet.

– Monet ovat halunneet keskustella heidän kanssaan uskonasioista.

Savo-Karjalan Hyvän Sanoman tekemistä hallinnoi Savonlinnan helluntaiseurakunta ja toimitusryhmässä on mukana myös Savonlinnan vapaaseurakunta, Punkaharjun helluntaiseurakunta sekä Juvan helluntaiseurakunta. Toimitusyhteistyötä tehdään myös evankelis-luterilaisen seurakunnan ja muiden kristillisten toimijoiden kanssa.

Ristin Voitto

Anna Lehtinen