6.5.2014 14.00

Ison Soiton seitsemäs kattaus täydentyy

Russ Taff esiintyy Isossa Soitossa perjantai-iltana.

Russ Taff esiintyy Isossa Soitossa perjantai-iltana.

Uusia kiinnistyksiä hengellisen musiikin festivaalille ovat alkuaikojen Imperialsista tuttu gospellaulaja Russ Taff ja Euroopan kiertueensa Helsingin-keikan peruuttanut raskasta rockia soittava Disciple.

Heinäkuun viimeiseen viikonloppuun sijoittuvan Iso Soitto -festivaalin ohjelmisto on saamassa historiallisen kovan kattauksen koko perheen musiikkimakuun. Seitsemännen kerran Keuruun Isossa Kirjassa järjestettävää hengellisen musiikin tapahtumaa tähdittää kolme kansainvälistä esiintyjää sekä joukko kotimaisia artisteja.

Perjantai-illan megakonsertissa esiintyy legendaarinen, kuudesti Grammy-palkittu gospellaulaja Russ Taff USA:sta. Imperials-yhtyeessä alkuaikoina esiintynyt artisti on sittemmin tehnyt mittavan soolouran. Taffin tyylikirjo on laaja: poprockista bluesiin ja countrygospeliin. Billboard Magazine luonnehtii Russ Taffia "the single most electrifying voice in Christian music". Taffin mukana tulee hänen oma pianistinsa Larry Hall, mutta muutoin häntä säestää Higher Ground Band Helsingistä.

Lauantai-iltana lavan valtaavat maineikas brittiyhtye IONA sekä Disciple USA:sta. Vuonna 1989 perustettu IONA on ottanut nimensä pienestä Länsi-Skotlannin rannikolla sijaitsevasta saaresta. Yhtyeen tavoitteena on ollut tehdä musiikkia, jossa kuuluu myös kaiku suurten kelttiläisten, kuten St. Patrickin, työstä. Ympäri Eurooppaa ja Amerikkaa kiertänyt IONA tulee nyt ensimmäistä kertaa Suomeen.

Helsingin Nosturi vaihtui Keuruun Isoon Soittoon

Disciple on puolestaan nelihenkinen raskaamman musiikin huippuyhtye, joka on vuodesta 1992 alkaen julkaissut yhdeksän studioalbumia. Niistä viimeisin on O God Save Us All (2012). Disciple on kivunnut Billboard-listojen kärkisijoilla ja saanut myös kaksi Dove-palkintoa. Yli 2 000 keikkaa ympäri maailmaa tehnyt bändi tunnetaan dynaamisesta esiintymisestään. Disciple esiintyi Suomessa ensimmäisen kerran Maata näkyvissä -festareilla vuonna 2012 lähes 10 000 kuulijalle. Bändin oli määrä pitää kevään 2014 Euroopan-kiertueella keikka myös Helsingin Nosturissa, mutta kiertue peruuntui. Bändi tulee nyt mielellään Keuruulle.

Ison Soiton kotimainen kattaus on myös monipuolinen. Perjantai-illan avaavat Wonderful Land, Johanna Emilia sekä 20-vuotiskeikan tekevä Think Twice. Lauantaina musiikin mestari Lasse Heikkilä ja Valkia-ryhmä esittävät Suomalaisen messun, johon lisämaustetta tuo kanteleensoiton maailmanmestari 2011 Ida Elina. Perheen pienimmätkin saavat puolestaan jännittää Kids Gospel -laulukilpailun finaalia, jossa kisaa neljä alle 13-vuotiasta laulajaa.

Festivaali päättyy sunnuntaina. Musiikkijumalanpalveluksessa esiintyy Nina Åström ja päätöskonsertissa legendaarinen gospelkuoro & big band Chariots, jonka vierailevana solistina on Voice of Finland -kisasta tuttu Tomas Höglund. Sunnuntain puhujavieraana on Vapaakirkon johtaja Hannu Vuorinen. Ison Soiton tapahtumista vain kansainväliset konsertit ovat pääsymaksullisia.

Lisätietoa: www.isosoitto.fi.