14.1.2014 9.00

Helluntaiseurakunnat.fi-sivusto aktiivikäyttöön

Helluntaisivusto halutaan pitää selkeänä ja yksinkertaisena käyttää. Grafiikka: Mika Kavasto

Helluntaiherätyksen yhteisten yhteisöjen ja helluntaiseurakuntien virallinen portaali tarjoaa tietoa ja uutisia.

Sivusto, jolla juuri olet, helluntaiseurakunnat.fi, avataan virallisesti tämän viikon Talvipäivillä. Sivusto on tarkoitettu helluntaiherätyksen "käyntikortiksi" liikettä tuntemattomille ihmisille. Täällä ovat esillä kattavasti helluntaiherätyksen eri toimijat, sekä seurakunnat että yhteiset yhdistykset.

Helluntailiikkeeseen tutustuvalle sivusto on oiva tietopankki, ja sen kautta löytyvät helposti esimerkiksi seurakuntien yhteystiedot ja internetsivut.

- Seurakuntien kannattaa hyödyntää sivustoa suhteessaan kuntiin, esimerkiksi kouluihin ja virastoihin, sivuston teknisestä toteutuksesta vastaavan Avainmedian kotimaan mediatyön koordinaattori Janne Maunumäki vinkkaa.

Helluntaisivusto palvelee myös liikkeen sisäistä yhtenäisyyttä: siellä on Ristin Voiton ja muiden toimijoiden tuottamia uutisia sekä viikoittain päivittyvä blogi. Myös eettis-opillisen toimikunnan työstämät asiakirjat ja lausunnot sekä Helluntaikirkon raportit voidaan julkaista sivustolla. Tulevaisuudessa sivustolle saatetaan laittaa myös esimerkiksi opetuskirjoituksia.

Idea sivustosta syntyi Hyryn alaisessa helluntaiherätyksen mediatyöryhmässä puolitoista vuotta sitten. Todettiin tarve koota yhdelle nettisivulle koko helposti hajanaiselta vaikuttava helluntaikenttä. Helluntaiherätyksen yhteiset rekisteröidyt yhteisöt omistavat sivuston ja kustantavat sen.

Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen ottaa sivuston iloiten vastaan.

- Kirkon olemassaolon idea on yhtenäisyys ja yhteinen toiminta, ja sivusto on juuri sitä. Helluntaikirkko ei tarvitse kuin suppeat sisäisen informaation nettisivut esimerkiksi seurakuntien väliseen yhteydenpitoon, ja kaiken muun aineiston voimme tuoda julki helluntaisivuston kautta, Matikainen toteaa.

Helluntaiseurakunnat.fi on helluntaiherätyksen virallinen verkkosivusto. Se tarkoittaa, että sivustolla esillä olevat seurakunnat osallistuvat Talvipäiville ja ovat sitoutuneita yhteiseen päätöksentekoon. Yhdistykset taas ovat Talvipäivien hyväksymiä.

Helluntaiseurakunnat.fi-sivusto aloittaa aktiivisen elämän tällä viikolla, kun Ristin Voiton toimitus tuottaa sivustolle uutisia helluntaiherätyksen Talvipäiviltä Hämeenlinnasta.